company 01

Η Πανδομική Αθηνών ιδρύθηκε το 1972. Βασικό αντικείμενο της δραστηριότητας της στο ξεκίνημά της ήταν η εμπορία ελαφρόπετρας και η παραγωγή και εμπορία πλακών ταρατσών και πεζοδρομίων. Ένα από τα βασικά αντικείμενα δραστηριότητάς της και σήμερα παραμένει η ελαφρόπετρα. Διαθέτει αποθήκες χύδην ελαφρόπετρας σε όλες τις κοκκομετρίες, καθώς επίσης και σύγχρονες εγκαταστάσεις κοκκομετρικής διαλογής, αναμίξεων, πλύσης, θραύσης, στρογγύλευσης, αυτόματης απομάκρυνσης των ξένων υλών από τη βασική πρώτη ύλη, και συσκευασίας των διαφόρων κλασμάτων και ειδικών προϊόντων ελαφρόπετρας. Είναι η μόνη Ελληνική εταιρεία και από τις λίγες σε παγκόσμιο επίπεδο που διαθέτουν αυτόματο σύστημα απομάκρυνσης βαρέων στοιχείων και ξένων υλών από την ελαφρόπετρα.

Η εταιρεία καλύπτει τη ζήτηση για κάθε χρήση και κάθε ποιότητα της ελαφρόπετρας, τόσο σε χύμα όσο και σε συσκευασμένη μορφή, στην ανθοκομία και φυτοκαλλιέργεια, στον εμπλουτισμό εδαφών και φυτοχωμάτων, σε προκατασκευασμένα στοιχεία κτιρίων, σε γεωτεχνικές εφαρμογές, στην κατασκευή καμινάδων και ελαφρών δομικών στοιχείων για οικοδομές, στην διακόσμηση, σε αποστραγγίσεις, στην υδροπονία, στο πετροπλύσιμο jeans, σε ειδικές μονώσεις ταρατσών, στα υποστρώματα για πράσινα δώματα, στις ψησταριές, στην τελική επεξεργασία γυαλιών και κουμπιών, σε συντήρηση μνημείων, κλπ.

company 03Είναι η Ελληνική εταιρεία με τη μακρότερη και μεγαλύτερη εμπειρία, με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και με την ευρύτερη δραστηριότητα στην ελαφρόπετρα, συμπεριλαμβανομένης σημαντικής πολυετούς εξαγωγικής δραστηριότητας σε πολλές χώρες. Ταυτόχρονα με την δημιουργία των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και με τη διεύρυνση της δραστηριότητάς της και σε νέα προϊόντα ελαφρόπετρας κατά την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία απέκτησε ολοκληρωμένη τεχνογνωσία και ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα σε δυο νέους βασικούς τομείς: Στα σύγχρονα υλικά διακόσμησης περιβάλλοντος χώρου, κήπων, παρτεριών, κλπ (διακοσμητικά βότσαλα, ηφαιστειακή λάβα, ψηφίδες) αφενός, και στην παρασκευή υψηλής ποιότητας υποστρωμάτων για πράσινα δώματα (πράσινες στέγες) και ποιοτικών μιγμάτων φυτοχωμάτων, αφετέρου.

Η εταιρεία συσκευάζει και διανέμει ευρεία γκάμα από διακοσμητικά βότσαλα, ψηφίδες, πέτρες/βραχόκηπους και διακοσμητική λάβα. Επίσης, προμηθεύει πρώτες ύλες στις καλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή πράσινων στεγών, σ’ όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός οτι με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία από την παρασκευή υποστρωμάτων για τα πράσινα δώματα, τα οποία απαιτούν ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές, και μετά από ειδική πολυετή έρευνα, η εταιρεία διαμόρφωσε και προτείνει ένα εξαιρετικό, σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα φύτευσης και μεταφύτευσης γλαστρικών φυτών, με χρήση των πολέον κατάλληλων και ωφέλιμων για τα φυτά υλικών (ποιοτικό κηπευτικό χώμα αναμεμειγμένο με compost, χονδρόκοκκη και ψιλόκκοκη ελαφρόπετρα, ηφαιστειακή λάβα). Το σύστημα αυτό ενισχύει τη γρήγορη ανάπτυξη των φυτών προσδίδοντας υγεία και αντοχή, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο και υψηλή αισθητική. Η εμπειρία αυτή και η τεχνογνωσία οδήγησαν στην παρασκευή ποιοτικών μειγμάτων φυτοχωμάτων για εξειδικευμένες χρήσεις σε γλάστρες, ζαρντινιέρες. Κήπους, κλπ.

company 02
Η εταιρεία συσκευάζει και διανέμει περλίτη, ποταμίσια βότσαλα, ποταμίσια άμμο, ψηφίδα Διονύσου, ψηφίδα κεραμιδιού, ποζολάνη, ζεόλιθο, ενώ παράλληλα προμηθεύει και ειδικά μονωτικά και δομικά υλικά, όπως γαιωυφάσματα, ψυχρούς κυβόλιθους, αλφαμπλόκ, ytong, μονωτικά panels Dow & Fibran, κλπ.

Την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία δημιούργησε αγορά λιανικής με συσκευασμένη υλικά κηποτεχνίας για λουλούδια και φυτά, αναπτύσσοντας επιτυχημένη μέχρι σήμερα συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Praktiker και με σημαντικές εταιρείες στον χώρο των φυτωρίων και ειδών κήπου (Χωρομίδης, Αντεμισάρης, Ζαχαρογιάννης, Φυτοπρομηθευτική, κ.α.)


Η Πανδομική Αθηνών διαθέτοντας τεχνογνωσία, σύγχρονο εξοπλισμό επεξεργασίας και συσκευασίας και ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, λειτουργεί με ευελιξία, αμεσότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας ταχεία και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στις εκατοντάδες εταιρείες και επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεται και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση.